Den HelderHollands KroonLOS Den Helder

LOS en RTV Noordkop samen verder als Regio Noordkop

Lokale streekomroep is een feit!

Advertentie:

De Kop van Noord-Holland heeft eindelijk een echte lokale streekomroep! Op maandag 2 september is Regio Noordkop van start gegaan, een verregaande samenwerking tussen LOS Den Helder en RTV Noordkop uit Hollands Kroon.

Beide omroepen hebben nu een gezamenlijk tv-kanaal, een gezamenlijke redactie en een nieuwe, gezamenlijke website: regionoordkop.nl. Een gezamenlijke gratis app volgt later deze maand. “De radiokanalen blijven wel gescheiden, omdat dit toch het medium is om de lokale binding sterk te houden”, meldt hoofdredacteur Ronald Boutkan. “Maar ook hier pakken we waar het kan dingen samen op, zo is er elke werkdag van 15.00 tot 17.00 uur het nieuws- en informatieprogramma Regio Noordkop Actueel, te beluisteren via zowel LOS als Noordkop radio.”

Op het tv-kanaal, via alle digitale aanbieders beschikbaar, wordt nieuws gebracht uit de gehele Noordkop, met de nadruk op de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Ook de gemeenteraadsvergaderingen van beide gemeenten worden binnenkort via dit kanaal uitgezonden en die zijn straks eveneens via de website te volgen.

Lokale streekomroep
De lokale streekomroep Regio Noordkop is te zien en te horen in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel. “De verschillende aanbieders van radio en tv hebben op 2 september de wijzigingen doorgevoerd”, licht Boutkan toe. “En voor zover dat nog niet is gedaan, zal dit spoedig alsnog plaatsvinden. Elke provider doet dit op een eigen moment, dus kan het voorkomen dat het bij de een wat langer duurt dan bij de ander.”

De vorming van een lokale streekomroep komt voort uit landelijke ontwikkelingen en wensen van de gemeenten. “Een streekomroep moet een verregaande samenwerking zijn tussen meerdere omroepen uit meerdere gemeenten. Het heeft in de Noordkop even geduurd, maar hier zijn we dan!”

Nieuws voor de omroep: mail naar nieuws@regionoordkop.nl of bel met 0223684609.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button