Sport

Keepster Ayyad DWOW speelt door met gebroken vinger

Advertentie:

Wervershoof – De vrouwen van DWOW moesten het vrijdagavond in de eredivisie thuis opnemen tegen Drs. Vijfje. Na een enerverend duel werd het 4-4.

Keepster Saadia Ayyad brak haar vinger en speelde op pure wilskracht het duel nog uit. Daarna ging ze met trainer Gert Jan Schipper snel naar het ziekenhuis. Helaas moest haar vinger daarna twee keer gezet worden, want de eerste keer had de arts zijn werk niet goed gedaan.

Gelijk op
Het duel ging over en weer de hele wedstrijd. De tegenstander kwam eerst op voorsprong. Daarna kon de al weken sterk spelende Noa Hulzebos de gelijkmaker scoren. Daarna kon de tegenstander te makkelijk twee keer scoren. Schipper: “wij gingen in die fase te makkelijk met de kansen om. En dan krijg je het moeilijk. Met de pauze stond het nog steeds 1-3. Door Manon Roosjen werd het in de tweede helft al snel 2-3. En de slotfase verliep spectaculair. Door twee treffers van Hulzebos werd het gelijk. We kregen nog twee goede kansen maar de keeper van Drs. Vijfje reageerde uitstekend.”


Saadia Ayyad

“Aan de andere kant liet onze keepster Saadia Ayyad geweldig spel zien. Bij een redding brak ze haar vinger, echter ze speelde dapper door. Grote klasse. Wat een wilskracht en wat een adrenaline.” Het bezoek aan het ziekenhuis ging stroef: “haar vinger werd in eerste instantie niet goed gezet. Om kwart over één ’s nachts moest dat wederom gebeuren, en het werd laat voordat we thuis waren. Een bijzondere avond, en we hebben als team weer eens laten zien dat we kunnen knokken.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button