Noord-HollandOverige

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar

Adverentie

Het is weer mogelijk gebruik te maken van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Na een tijdelijke stop is de subsidie weer beschikbaar gesteld. Dankzij de regeling kan een subsidie worden verkregen bij het nemen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. In totaal is er 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Per woning wordt een bedrag van maximaal €10.000,- uitgekeerd.

Particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten er minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen worden uitgevoerd. Daarnaast is er ook een subsidie voor het inwinnen van advies. Wie zijn hele woning of gebouw voorziet van een energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd komen in aanmerking en de subsidie loopt tot en met 31 december 2020.

Aanvragen subsidie
Naast het isoleren van de schil van de woning (dak, vloer, gevel etc.) kan de subsidie ook aangevraagd worden voor bijvoorbeeld HR++ glas, isolerende deuren en kozijnen of een slimme thermostaat. Kijk voor alle maatregelen en voorwaarden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wie voldoet aan alle voorwaarden, kan op die website ook de subsidie aanvragen met DigiD, E-herkenning (voor bedrijven) of RVO-account.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button