Sport

Succes pas in blessuretijd langs Wiron

Adverentie

De voetballers van Succes hebben dankzij een miraculeus slofoffensief het bekerduel tegen aartsrivaal Wiron met 2-1 gewonnen. Pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd schoot middenvelder Jeroen Metselaar de gelijkmaker op het scorebord, waarna aanvoerder Stef de Koning diep in blessuretijd vanaf de penaltystip voor de winnende treffer zorgde.

De thuisploeg speelde een zwakke eerste helft. Terwijl het defensief ingestelde Wiron er lustig op los counterde. Het mocht dan ook een wonder heten dat de Oeverse brigade slechts eenmaal scoorde. Het was Stefan Veldhuis die na een blunder in de Succes-defensie voor deze treffer tekende.

Hechte verdediging
In het tweede bedrijf trok Succes met man en macht ten aanval, maar stuitte telkens op de hechte verdediging, geleid door de beste man van het veld, Klaas de Haan. Wat Succes op de mat legde, was eigenlijk beschamend. Geen enkele uitgespeelde kans werd er gecreëerd. Het middenveld gaf totaal niet thuis, maar ook de blauwzwarte voorwaartsen bakten er weinig van. Enige lichtpunt in de duisternis was de pijlsnelle buitenspeler Tom Kamp, die alleen met Oeverse overtredingen was af te stoppen.

Het zag er dan ook naar uit dat Wiron het bekerduel zou winnen, ware het niet dat Jeroen Metselaar in allerlaatste minuut plotsklaps in de bomvolle Wiron-zestien opdook en genadeloos de trekker overhaalde: 1-1. Diep in blessuretijd ging Wiron nog ten onder ook, omdat aanvoerder Mark Schouwenaar de doorgebroken Toine Bugel neerhaalde. Resoluut wees de arbiter naar de stip, waarna aanvoerder De Koning het vonnis voltrok, 2-1.

Scorende spits
Er werd gejuicht alsof de Europacup was binnengehaald, maar de objectieve toeschouwer zal toch echt gezien hebben dat Succes een uitermate zwakke wedstrijd speelde. Veel werk aan de winkel voor coach Wouter Rood derhalve. Hoe komt hij aan een scorende spits? Die vraag zal hem heel wat hoofdbrekens bezorgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button