Den Helder

Zwemvierdaagse van start in het Heersdiep

Advertentie:

De zwemvierdaagse ging maandag van start in buitenbad van het Heersdiep in Den Helder. Zo’n tweehonderd zwemmers trekken vier dagen lang baantjes om deze natte uitdaging te voltooien. Per dag moeten minimaal tien baantjes (250 meter) gezwommen worden in het buitenbad. Koud? Het water is 29 graden dus dat is prima te doen. Het gemiddelde aantal baantjes van een deelnemer is veertig en dat staat voor een kilometer.

In de ochtend kunnen de deelnemers terecht tussen zeven en negen uur. ‘s Middags kan om vier uur gestart worden en tot negen uur gezwommen. “De piek ligt eigenlijk om vier uur ‘s middags, de deelnemers staan dan te trappelen om van start te gaan”, aldus Jelle Wieling van de organisatie. Donderdag is er ‘s middags een stormbaan aanwezig om de voltooiing van de vierdaagse te vieren.

Wedstrijdzwemmen
In het bad treffen we Femke (12) met haar vader Erik. Ze zwemmen de vierdaagse voor de derde keer samen. De jonge zwemster zit al vier seizoenen op wedstrijdzwemmen bij Zeemacht en doet elke avond veertig baantjes. Een mooie opwarmer voor de wedstrijdtraining die ze later op de avond heeft. “Vorig jaar zwom ik Femke er nog wel uit, maar nu moet ik aanpoten om haar bij te kunnen houden”, aldus een lachende Erik.

Op de kant treffen we Rutger Wolters van de Reddingsbrigade in Den Helder. Hij is al voor het zevende jaar betrokken bij de zwemvierdaagse en doet dat met veel plezier. Hij is aanwezig als extra paar ogen voor het personeel van het zwembad en kan handelend optreden indien nodig.

Inhaaldag
De start van de zwemvierdaagse gemist, maar toch eigenlijk heel graag mee willen doen? Niet getreurd, vrijdag is een inhaaldag voor het evenement. Het bad wordt er dan niet voor vrijgehouden, maar in overleg met het personeel kunnen toch de benodigde baantjes gezwommen worden. Er is dus eigenlijk geen excuus om vanaf dinsdag alsnog mee te doen!

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button