Hollands KroonJeugd

Gemeente Hollands Kroon zoekt Junior Cyber Agents

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon is op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

De gemeente zoekt jongeren die kwaadaardige hackers te slim af kunnen zijn en zo de gemeente kunnen beschermen tegen online gevaar. Zij kunnen Cyber Agent worden en dan samen met de politie en burgemeester zorgen voor een veilige digitale wereld. Wat dit precies inhoudt leggen burgemeester Rian van Dam en wijkagent Jan Martijn Stout uit.

HackShield is online te spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store of Google Play Store. Registreren is verplicht. Op de site van joinhackshield is het aantal Cyber Agents te zien en hun behaalde scores binnen de gemeente. De beste Cyber Agents uit Hollands Kroon worden in december gehuldigd op het gemeentehuis. Zij worden namelijk als de helden van de toekomst gezien. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Educatief spel
HackShield is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarige kinderen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.

Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Hollands Kroon, op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Meer informatie over HackShield is te vinden via joinhackshield.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button