Jeugd

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Den Helder – De Nationale Kinderzwerfboekdagen is op woensdag 30 september. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Minibieb Reggestraat in Den Helder doet mee. Zij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij de bieb te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor alle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb Reggestraat op Reggestraat 44, kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

Op Reggestraat 44 staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kom je overal tegen, dit kan in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers te vinden.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button