Cultuur/NatuurJeugdUitgaan

Activiteiten bij De Helderse Vallei

De Helder – De activiteiten van de Helderse Vallei gaan onverminderd door. Een overzicht van 3 tot en met donderdag 9 september. Kijk voor een compleet overzicht op de website.

Nachtvlindernacht
Vrijdag 3 t/m zaterdag 4 september. Een paar keer per jaar worden de nachtvlinders in Nederland geteld. Zo kunnen onderzoekers in de gaten houden hoe het met de nachtvlinders in ons land gaat. Maar hoe wordt een nachtvlinder herkend? Om echt het verschil te weten tussen een dagvlinder of een nachtvlinder. Dat is aan de stand de voelsprieten (antennen) te zien. Met stroop zij ze naar de tuin te lokken. Meedoen?

Duurzame dinsdag
Dinsdag 7 september. De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.

Spinnen zoeken
Dinsdag 7 september van 15:00 – 16:00 uur. Het heeft acht poten en acht ogen… rara, welk dier is dat? Een spin. Weet dat er heel veel verschillende soorten spinnen zijn. Vanmiddag kunnen deelnemers op ons terrein ontdekken hoeveel soorten te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook spannende spinnenopdrachten te doen! Doe je mee? Doelgroep/kosten: gezinnen met kinderen van 4-12 jaar, gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, dit is een inloopactiviteit

Spinnen zoeken voor peuters
Donderdag 9 september van 9.00 – 10.00 uur. Het heeft 8 poten én 8 ogen… rara, welk dier is dat? Een spin! Vandaag mag je op het terrein van De Helderse Vallei op zoek gaan naar spinnen en spinnenwebben. Kom ook ontdekken waar de spinnen wonen? Doelgroep/kosten: gezinnen met kinderen van 2-4 jaar, gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, dit is een inloopactiviteit.

De Helderse Vallei is een duurzaamheidscentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel, fiets- en kanoroutes naar de stad of De Helderse Duinen waar diverse vogelsoorten, zoogdieren en zeldzame orchideeën te ontdekken zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button