Hollands KroonPolitiek

Gemeente Hollands Kroon vraagt input over verordening fysieke leefomgeving

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft alle bestaande verordeningen samengevoegd in één verordening fysieke leefomgeving en wil nu graag van haar inwoners weten of deze duidelijk en leesbaar is. Via denkmee.hollandskroon.nl kunnen inwoners tot 26 september hun mening geven. In de verordening staan bijvoorbeeld de regels over begraven, erfgoed en openbare orde en veiligheid.

De nieuwe verordening bestaat grotendeels uit regels die nu al gelden. Daarom vraagt de gemeente niet naar wat de inwoners inhoudelijk van de regels vinden, enkel of de verordening leesbaar, toegankelijk en begrijpelijk is. De reden dat de verordeningen nu zijn samengevoegd is omdat op 1 juli 2022 de Omgevingswet in werking treedt. In de Omgevingswet worden verschillende wetten over de fysieke leefomgeving ook samengevoegd, om een omgevingsrecht dat inzichtelijk, voorspelbaar en gemakkelijk in het gebruik is te realiseren. Hollands Kroon volgt dit voorbeeld en heef ervoor gekozen om ook de regels uit de huidige verordeningen die gaan over de fysieke leefomgeving samen te voegen.

Na de input van de inwoners te hebben verwerkt zal er een definitieve versie worden gemaakt die donderdag 25 november door de gemeenteraad zal worden besproken. De verordening treedt in werking nadat deze is vastgesteld door de gemeenteraad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button