Overige

Lymfoedeem onzichtbaar leed na borstkanker

Advertentie:

Anna Paulowna – Fysio-Fit aan de Kruiswijk 12 in Anna Paulowna biedt dames met lymfoedeemklachten na borstkanker de mogelijkheid kennis te maken met de Bratelle beha. Op zaterdag 17 september kunnen belangstellenden bij Fysio-Fit de Bratelle beha zien, voelen en passen. Een afspraak kan worden gemaakt met Anita Schimmel op tel. 06-46457344 of via info@bratelle.nl.

Silvia van der Kuil-Schoen (Oncologie- en oedeemtherapeut): “Iedereen kent de cijfers, een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker, maar dat chronisch lymfoedeem als gevolg van de behandeling 24,8 procent treft, is onbekend. Vrouwen met lymfoedeemklachten bezoeken regelmatig een oedeemtherapeut. De Bratelle, waarbij compressie gecombineerd wordt met een masserend effect ondersteunt het werk van de oedeemtherapeut.”

Onzichtbaar leed noemen de dames van de Stichting Bratelle het. Het is niet te zien, maar het zit er wel. De klachten variëren van een harde borst, een zwaar gevoel, pijn, harde schijven, vasthouden van vocht, littekenweefselvorming tot verminderde mobiliteit. Bij de pakken neerzitten was geen optie toen ons hetzelfde lot trof, aldus Anita Schimmel en vervolgend “Mariette en ik kregen allebei in 2015 borstkanker en als gevolg daarvan chronisch lymfoedeem. In 2020 ben ik de worsteling met de medische beha’s en pads zat en besluit ik een goedwerkende én charmante beha te ontwikkelen en op de markt te brengen. Anneke Geitenbeek en Mariette hoorden van mijn plannen en sluiten aan. We richten samen de Stichting Bratelle op en lanceren een jaar later in oktober 2021 de Bratelle. We zijn trots op het resultaat en krijgen voornamelijk positieve feedback, zie de reviews op onze website.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button