Sport

Dames DWOW pakken zege in laatste minuten

Advertentie:

Wieringerwerf – De vrouwen van DWOW uit Hollands Kroon zijn het bekertoernooi op wonderbaarlijke wijze begonnen. De uitwedstrijd in Groningen, tegen het tweede team van GSFV Drs. Vijfje, werd met 1-3 gewonnen. Vier minuten voor tijd was er nog niet gescoord.

Power
Studentenvereniging GSFV Drs. Vijfje is de grootste zaalvoetbal- en Futsalclub van Nederland met maar liefst 39 heren- en 11 damesteams. Trainer Gert Jan Schipper wist vooraf dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden: “Drs. Vijfje heeft sterke speelsters en het was natuurlijk altijd mogelijk dat ze ook versterking kregen van dames uit hun eerste team. En aangezien we de beker zeer serieus nemen waren we vol power.” Dat was in de sfeervolle zaal dan ook goed te zien. Het team van Schipper had een klein overwicht, maar moest de tegenstander goed in de gaten houden. “We kregen best de nodige kansen, het lukte echter niet om te scoren. En de keepster van de thuisploeg stak in grote vorm.” In de tweede helft bleef het lange tijd een energiek duel. Al was er ook een wat minder spannende periode. “Het werd een lange avond. Op dit niveau wordt de speeltijd precies in de gaten gehouden, dus bij iedere onderbreking staat de klok stil. Als je dan vier minuten voor tijd op achterstand komt sta je even raar te kijken. We zijn uitermate karaktervol terug gekomen.”

Razendsnel

Door Ashley Koeleman werd het al razendsnel gelijk. En door een onhoudbaar schot van Noa Hulsebos werd het 1-2. De thuisploeg moest daarna ook nog incasseren dat een lobje van Noortje Verschoor de eindstand op 1-3 bracht. De lange reis terug naar huis werd in een uitermate goede sfeer voltooid. “We starten uitstekend in de beker, en we nemen het binnenkort op tegen andere sterke tegenstanders. Ons doel in de eredivisie is om bij de eerste zes te eindigen. Dat moet met deze sterke selectie mogelijk zijn.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button