Den HelderPolitiek

Harmen Krul maakt reuzensprong op kandidatenlijst CDA

Adverentie

Den Helder – Nieuwedieper Harmen Krul staat bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer opnieuw op de lijst van het CDA. Waar hij bij de vorige verkiezingen nog op de 21e plek stond, heeft hij voor deze verkiezingen een aanzienlijk hogere positie toebedeeld gekregen. Het voormalig raadslid uit Den Helder staat op plek 5.

Krul is uiteraard blij met de hoge plek, ondanks dat dit gezien recente peilingen nog geen zekerheidje is voor een zetel in de Tweede Kamer. “Ik ben ontzettend strijdbaar en heb zin in de campagne. Ik voel het als mijn opdracht om de (Noord)Kop erbij te houden”, laat Krul weten. “Mijn partij heeft het zwaar, maar ik heb in Den Helder altijd geleerd: als het zwaar is dan loop je niet weg, maar dan ga je harder werken!”

De CDA-lijst wordt zoals bekend aangevoerd door Henri Bontenbal (40) uit Rotterdam. Op de tweede plek staat Eline Vedder (44) uit De Wolden (Drenthe), op 3 Derk Boswijk (34) uit Kockengen (Utrecht) en op 4 staat Inge van Dijk (48) uit Gemert-Bakel (Noord-Brabant). De lijst telt in totaal 49 namen. Lijsttrekker Henri Bontenbal: “Met onze kandidatenlijst geven we ruimte aan een nieuwe generatie christendemocraten. Een lijst om trots op te zijn. Ervaring uit de Kamer en daarbuiten, en met vertegenwoordiging in alle regio’s is dit een #TeamCDA waarmee we met vertrouwen naar 22 november gaan. De komende maanden gaan we samen door heel Nederland om ons hoopvolle verhaal te vertellen.”

Krul is maandagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur te gast in het Regio Noordkop radioprogramma “Regio Noordkop Actueel”.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

5 reacties

  1. Door gebrek aan gewicht boven komen drijven. Maar goed, als alle kopstukken de zak nemen dan komen de mindere goden automatisch hoger op de lijst.

  2. Vergeet niet dat Krul medeplichtig is aan de misdaden en wets overtredingen van de regering ihb van cda De Jonge. Nimmer hebben zij zich daarvan gedistancieerd. Nimmer hebben zij zich daartegen verzet. Evenals zijn medestanders op de lijst. Zij moeten verwijderd worden !

  3. Zou Boutkan zich realiseren dat dit “ libelle” verhaal niets met journalisme van doen herft ?

  4. Hij zit in de kamer vanwege het feit dat veel van de kandidaat kamerleden het na de laatste verkiezingen het CDA niet meer zagen zitten. Terecht, het CDA is een partijtje in de marge geworden. Het electoraat is alleen nog in de verzorgingshuizen aanwezig.
    Maar wat een podium krijgt deze lege huls met zijn reuze sprong! Het verhaal zegt niets over het aantal kandidaten dat wederom heeft bedankt voor de eer! Als deze trend zich voortzet zal hij wel lijsttrekker worden of gaat het CDA in rook op. Opportunistisch als hij is zal hij wel ergens anders aanschuiven.
    Omtzigt is gewaarschuwd.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: