Den Helder

Dierenwelzijnsorganisaties stopt ermee

DWO, het overkoepelend (bestuurlijk) orgaan voor de Helderse Dierenwelzijnpartners, stopt ermee. Per 31 december gaat de stekker eruit.

DWO behartigde sinds de oprichting de belangen van de dierenambulance Den Helder – Hollands Kroon, vogelasiel De Paddestoel en dierentehuis ’t Schuthok. Later sloot de Vogelwerkgroep zich erbij aan, maar vorig jaar stapten Dierenambulance en ’t Schuthok uit DWO.

Penningmeester Walter Linden laat weten dat de organisatie in de afgelopen vijf jaar (DWO werd 5 december 2014 opgericht) heeft bereikt wat ze wilden. “De verschillende organisaties hebben de koppen bij elkaar gestoken, ze hebben regelmatig overleg en dat was het doel van DWO. We zijn nu dus niet echt van toegevoegde waarde meer”, aldus Linden.

Nieuwe mensen
Op 31 december komt dus een einde aan DWO. Los van genoemde reden blijken nieuwe bestuursleden en vrijwilligers ook erg lastig te vinden. “Zij die al binnen dit gebied werkzaam zijn als vrijwilliger hebben het druk genoeg met andere activiteiten, de spoeling is niet heel groot.” Linden is niet bang dat als DWO stopt het nu gerealiseerde overleg tussen de organisaties op den duur weer verwatert. “Nee, de besturen hebben goed contact en ik denk dat dat wel zo blijft.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button