Jeugd

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Den Helder

De jaarlijkse Kinderboekenweek ging woensdag 2 oktober van start in Nederland. In Den Helder is het al jaren een traditie dat de Kampanje, Triade, het Reddingsmuseum, de Helderse Vallei en KopGroep Bibliotheken de handen ineenslaan om een groot feest te organiseren voor kinderen van 4 tot 8 jaar, zo ook dit jaar. Het feest werd gehouden in de Stadshal op Willemsoord.

De 65e editie van de Kinderboekenweek heeft het thema “Reis mee!”. De kinderen kregen bij binnenkomst een gekleurde sticker. De verschillende kleuren bepaalden de groepen voor de activiteiten.

Tijdens het feest leerden de kinderen van Rik Niks een dansje op het lied van Kinderen voor Kinderen, maakten ze met behulp van Triade een grote voet van piepschuim, gingen ze verschillende parcours af en speelden ze diverse spellen, zoals een Pluk dierenmemory en het ‘Waddenzee trekvogels spel’.

Boeken beurs
Vanaf 25 september kon iedereen kinderboeken inleveren bij de Kampanje. Per boek kregen ze een tegoedbon en daarmee konden ze tijdens het feest een gratis boek uitzoeken. De overgebleven boeken worden geschonken aan het goede doel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button