Uitgaan

Jubileum Karel Kok 40 jaar dirigent

Dit najaar viert Karel Kok zijn 40-jarig jubileum als dirigent op zondag 13 oktober. Om dit jubileum te vieren is er een concert in de Grote Kerk op de Markt in Schagen met als titel ‘Songs of Joy’.

Alle 5 koren die momenteel door Kok worden gedirigeerd zullen meewerken en uit eigen repertoire muziek uitvoeren, begeleid op piano en met orkest. Er is een veelzijdig programma samengesteld met muziek van de 17e eeuw tot heden. Klassiek, populair, gemengde koren en vrouwenkoren wisselen elkaar af in dit bijzondere concert waarin harmonie en schoonheid de belangrijkste basis vormen.

De eerste 20 jaar was Karel amateur en na het behalen van zijn HBO-diploma in 1999 werkte hij 20 jaar als professioneel dirigent en werd het voor hem mogelijk muziek uit het hogere segment uit te gaan voeren. Een lange loopbaan waarin hij koren heeft gedirigeerd met uiteenlopend repertoire uit alle stijlperioden. Koren die begeleid werden door diverse pianisten, organisten en orkesten. Een carrière met veel hoogtepunten, tientallen concerten, Radio- en Tv-opnames, samenwerking met meerdere internationale zangers en zangeressen en optredens in het buitenland.

Kaartverkoop
De aanvang is vanaf 15.00 uur, maar de kerk is open vanaf 14.30 uur. Toegang kost per persoon € 15,00. Kaarten worden verkocht bij de ingang maar reserveren wordt aanbevolen via e-mail karelkok@xs4all.nl, of bij Muziekpraktijk Karel Kok, Centrum voor inspiratie en ontwikkeling, Grote Sloot 341, 1751 LC Schagerbrug of telefonisch via 06-51661564.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button