Nieuws

Revitaliseringsfonds voor versterking van verblijfsrecreatie

Advertentie:

Het revitaliseringsfonds voor de verblijfsrecreatie in de Kop van Noord-Holland is op 1 oktober opengesteld. Ondernemers, verenigingen van eigenaren en gemeenten in de regio kunnen gebruik maken van de ondersteuningsmogelijkheden die in de fondsregeling zijn vastgelegd. Het fonds, ter grootte van 1,4 miljoen euro, levert onder andere bijdragen aan de inzet van een expertteam, maar ook aan fysieke investeringen voor verduurzaming.

Het revitaliseringsfonds is een project van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!, van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. De verblijfsrecreatie is een belangrijke economische motor in de regio Kop van Noord-Holland, onderdeel van de grotere regio Holland boven Amsterdam. De regio heeft de ambitie om in 2030 de best presterende verblijfsrecreatiesector van Nederland te hebben.

Kansen
Heleen Keur, wethouder in Den Helder en bestuurlijk trekker op het dossier verblijfsrecreatie: “De regio heeft veel te bieden: historische dorpen, aantrekkelijke recreatiegebieden en mooie stranden. Toeristen kunnen zich dan ook goed vermaken als ze een paar dagen in de regio verblijven, bij een van de talloze ondernemers. Deze recreatieondernemers willen gasten nu en in de toekomst blijven ontvangen.

Daarom moeten ze niet alleen aan de slag gaan met het verzilveren van kansen in de markt, maar ook met uitdagingen als het inspelen op de snel veranderende vraag, concurrentie vanuit andere gebieden en markten en eventuele transformatie- en beheeropgaven. Om de regionale ambitie te kunnen realiseren moeten de sector en overheden samen in beweging komen. Het revitaliseringsfonds geeft daarvoor nu stevige handvatten en financiële ondersteuning.”

Doorontwikkeling
De regeling voorziet in een ondersteuning op tal van kansen en uitdagingen. Van de inzet van een expertteam om ondernemers te ondersteunen bij de doorontwikkeling van hun bedrijf of transformatieopgaven, tot aan een serieuze bijdrage in fysieke investeringen in de verduurzaming van het aanbod en de omgeving.

Heleen Keur: “Het is voor ondernemers niet altijd even gemakkelijk om financiering te vinden voor gewenste en noodzakelijke investeringen om het aanbod, in de steeds veranderende markt, aantrekkelijk te houden. Wij willen dat vergemakkelijken door het fonds. Ook voor onderzoek en begeleiding naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering, geeft de regeling ruimschoots kansen voor ondernemers. Het doel is stimuleren van investeringen in kwaliteit.”

De regeling wordt uitgevoerd door De Kop Werkt! met ondersteuning vanuit het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Het aanvraagformulier, het reglement en nadere informatie is te vinden op www.nhn.nl/revitaliseringsfonds .

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button