Den HelderHollands Kroon

Steun Waddenfonds voor Molenboet en Helderse Vallei

Adverentie

Het Waddenfonds draagt bijna € 15.000,- bij aan twee kleinschalige projecten in de Kop van Noord-Holland. Het eerste project is de nieuwbouw van een Molenboet (schuur) naast de molen ‘De Onderneming’ in Hippolytushoef. Het andere project omvat onder andere de uitbreiding van de expositie van bezoekerscentrum De Helderse Vallei bij Den Helder. Het geld is afkomstig uit het Budget Lokale Innovaties (BLI), een subsidieregeling voor lokale innovatieve projecten.

Er gaat € 8.000,– naar de nieuwbouw van de Molenboet en een terras naast de molen ‘De Onderneming’ in Hippolytushoef. De huidige boet is in verval geraakt en is te klein. De nieuwbouw moet dienen als educatieve ontvangst- en bezoekersruimte. Er kunnen bijvoorbeeld exposities en workshops georganiseerd worden. Ook krijgen inwoners dankzij de nieuwbouw een nieuwe plek voor het organiseren van lokale initiatieven. De totale investering voor dit project bedraagt € 21.000,–.

Naar de uitbreiding van de permanente expositie in bezoekerscentrum De Helderse Vallei gaat € 7.500,–. Dit project moet ervoor zorgen dat de 80.000 mensen die jaarlijks het natuurgebied bezoeken meer informatie krijgen over Werelderfgoed Waddenzee. De uitbreiding van de expositie omvat onder andere natuurvoorwerpen die voor lessen en activiteiten gebruikt kunnen worden. Ook worden er gastlessen gegeven op basisscholen, onder andere over het eiland Razende Bol. Zo bereikt dit project zowel bezoekers van De Helderse Vallei als basisschoolkinderen in de omgeving.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button