Den Helder

Duurzame gymzaal in Den Helder

Den Helder – De gymzaal aan de Sportlaan 10 is de eerste gasloze gymzaal van Den Helder. De oude gymzaal van Scholen aan Zee is de afgelopen maanden ingrijpend gemoderniseerd.

Het dak, de muren en de vloer werden geïsoleerd. Op het dak van de zaal liggen maar liefst 64 zonnepanelen en de zaal wordt verlicht door middel van led met detectie. Handig, als er niemand is gaat het licht automatisch uit.

Er zijn vier warmtepompen geplaatst om de zaal te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Aan de pompen zit een warmte-terugwin-installatie gekoppeld, zodat warme lucht niet vervliegt en opnieuw gebruikt wordt. De douches zijn gemoderniseerd met een zelfspoelend systeem. Hierdoor blijft het leidingwerk automatisch schoon en krijgt legionella geen kans. Tot slot is de zaal voorzien van HR++ glas.

Moderne vernieuwing
Gemeente Den Helder nam eind 2017 de gymzaal over. “Het gebouw verkeerde in slechte staat. Daarom besloot gemeente Den Helder alle verbeteringen aan het pand in één keer uit te laten voeren. Ook de inrichting is compleet vernieuwd en voldoet nu aan de eisen van modern bewegingsonderwijs,” aldus wethouder Michiel Wouters. Overdag gebruikt VSO De Spinaker de zaal. De leerlingen hebben hun school aan de overkant van de straat. In de avonduren is de zaal te huur voor sportverenigingen.

Dit is de eerste gymzaal in eigendom van gemeente Den Helder die zo ingrijpend is gemoderniseerd. De gemeente onderzoekt of de komende jaren de installaties bij andere gymzalen in Den Helder en Julianadorp kunnen worden aangepast. Op die manier maakt de gemeente de eigen sportaccommodaties in Den Helder stap-voor-stap duurzaam.

Kennis en techniek
Wethouder Remco Duijnker is zeer tevreden met het resultaat: “We moeten samen de omslag maken naar gasloos. Met deze gymzaal laten we zien dat we de kennis en techniek regionaal voorhanden hebben.” De volgende gymzalen die in aanmerking komen voor modernisering zijn Drooghe Bol en de gymzaal aan de Lombokstraat.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button