Hollands KroonPolitiek

Gemeenteraad Hollands Kroon last uitloopraadsvergadering in

Anna Paulowna – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de agenda voller dan de tijd toeliet. Over de samenwerkingsovereenkomst Campus de Terp heeft de gemeenteraad zijn waardering uitgesproken naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Het concept “RES wensen en bedenkingen” kon rekenen op drie amendementen en een motie. De amendementen die zijn ingediend waren om een zonnepark op het IJsselmeer te verbieden (VVD, CDA en SHK), zonne-energie op onrendabele agrarische grond toe te staan (CU,D66 en PVDA) en bevindingen van de Coalitie Duurzame Energie Noord-Holland mee te nemen in het plan (GL). In de motie van LADA wordt het college opgeroepen om in het concept RES voorrang te geven aan technieken die energie besparen zoals isolatie en materiaalgebruik.

Uitloopraadsvergadering
Tijdens de uitloopraadsvergadering neemt de gemeenteraad besluiten over de besproken onderwerpen en de andere stukken die op de besluitvormende agenda staan. Deze vergadering is op dinsdag 6 oktober om 20:00 uur te volgen via de livestream.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button