Cultuur/Natuur

Online naar Berlijn

Den Helder – Liefhebbers kunnen online op reis naar Berlijn. Dat kan dinsdagavond 13 oktober en zij worden daar persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Berlijn is een stad met een uniek verleden. De stormachtige groei in de negentiende eeuw, de megalomanie van de twintigste waarop de verwoesting, wederopbouw en deling volgden; dit alles heeft zijn sporen achtergelaten in de stad die sinds dertig jaar weer een eenheid is en zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste steden van Europa.

Tijdens deze virtuele reis zien de deelnemers het verleden en heden van Berlijn. Van de vroegste geschiedenis, die begint in de dertiende eeuw, tot de nieuwste ontwikkelingen en modernste gebouwen. Zoals de ontwikkeling van het oudste paleis, het Berliner Schloss, dat na zeventig jaar afwezigheid terugkeert in het stadsgezicht van Berlijn. Ze zien ook hoe het litteken van de muur uit het stadsbeeld verdwijnt en de ruimte tussen oost en west wordt opgevuld. Natuurlijk komen ook enkele beroemde kunstenaars en architecten aan de orde, zoals Käthe Kollwitz en Olafur Eliasson.

Hoe werkt het?
De online lezing start 13 oktober om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button