Hollands KroonJeugdSport

Sport en gamen komen samen tijdens SportNite

Wieringerwerf – De eerste SportNite bewijst dat sport en gamen meer gemeen hebben dan mensen denken. SportNite is een samenwerking tussen LINK projecten, ECV esports, Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon en stichting Verantwoord Gamen. Het evenement staat vrijdag 16 oktober op de agenda in de Zuiderzeehal. Speciaal voor jeugd vanaf tien jaar.

Tijdens het evenement zal er een real life Fortnite battle met laserguns plaatsvinden. Verder zijn er verschillende minigames waarbij sport en gamen gecombineerd worden. Dan nog een Fortnite-toernooi dat georganiseerd wordt door een professionele e-sporter en een ontmoeting met een professional.

Drie leeftijdsblokken
De jeugdige deelnemers aan SportNite worden verdeeld in drie blokken. De jongsten van tien tot en met twaalf jaar spelen van 9:00 tot 11:00 uur. Daarna volgen dertien en veertien jarigen van 11:30 tot 13:30 uur en jongeren ouder dan vijftien mogen aan de bak tussen 14:00 en 16:00 uur.

De jongeren kunnen overal punten verdienen die tevens meetellen in de ranking van de Fortnite Kampioenschappen Noord-Holland. De winnaar kwalificeert zich direct voor de grote finale op 13 december. Stichting Verantwoord Gamen geeft tips en tricks om ervoor te zorgen dat gamen op een bewuste en verantwoorde manier deel kan worden van het dagelijks leven.

Aanmelden
Op de website staat meer informatie en is een directe aanmeldknop te vinden. De Zuiderzeehal is gevestigd aan de Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button