Den HelderPolitiek

Verbetering toegang Helderse stembureaus

Den Helder – Bij de behandeling en vaststelling van de Kadernota 2021-2024 is besloten de toegang van stembureaus te verbeteren, zodat deze tijdens de volgende verkiezingen makkelijker te betreden is voor mensen met een beperkingen. Tijdens de landelijke verkiezingen van de Tweede Kamer op 17 maart 2021 doet de gemeente een onderzoek naar de meerwaarde van nieuwe ontwikkelingen, zoals die van de stemmal en soundbox voor de slechtzienden en blinde inwoners van Den Helder.

Naast de gebruikelijke toegangscriteria, waarbij gedacht kan worden aan het inrichten op basis van Integrale Toegankelijkheidsstandaard, maar ook de aanwezigheid van een Gehandicapten Parkeerplaats Algemeen en de aanwezigheid van een leesloupe, is het streven van de gemeente Den Helder om alle stembureaus bij de verkiezingen van 2022 te laten voldoen aan de nieuwe normen voor toegankelijkheid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button