Den HelderJeugd

CoderDojo in Den Helder gaat weer van start

Adverentie

Den Helder – CoderDojo gaat weer van start. Dit zal zijn op zaterdag 9 oktober in School 7. Tijdens CoderDojo leren kinderen van 7 tot 17 jaar om te programmeren met verschillende tools. Zo leren ze websites bouwen, apps ontwikkelen in Android, programma’s maken, games maken en nog veel meer. CoderDojo is niet alleen leerzaam, maar ook leuk.

CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo is er voor iedereen. Ook als iemand nog nooit heeft geprogrammeerd of juist al heel veel ervaring heeft. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”. Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool. Elkaar helpen is dat wel. Tijdens CoderDojo leren kinderen van en met elkaar.

Hoe werkt het?
De CoderDojo vindt plaats op zaterdag 9 oktober van 10.30 tot 12.30 in School 7. Deelname aan de CoderDojo is helemaal gratis, maar er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht. Deelnemers mogen hun eigen laptop of tablet meenemen, maar dit is niet nodig. Er zijn laptops aanwezig waar de programma’s al op zijn geïnstalleerd. Zo kan iedereen direct aan de slag.

Aanmelden voor de CoderDojo kan op www.coderdojo-kopgroep.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button