Hollands Kroon

Concert van Dividivi 3 in Lucaskerk

Hollands Kroon – De Culturele Stichting Niedorp trapt dit nieuwe seizoen op 17 oktober af met een concert van Dividivi 3. Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Tijdens hun optreden geven zij mondeling toelichting. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid het publiek aan zich te binden.

Met de ‘Histoire du Tango’ en ‘4 estaciones’ als uitgangspunt nemen zij u in Winkel mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met deze stukken die hij aan het einde van zijn leven schreef, laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien, maar ook van zijn eigen carrière als componist. Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango orkest van Aníbal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl onder meer door elementen uit de klassieke muziek, vooral van Bach en Strawinsky. Maar ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten. Dit allemaal te zien en te horen op 17 oktober in de Lucaskerk in Winkel.

Om de voorstelling in de Lucaskerk te kunnen bezoeken heeft iedereen een geldig Coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck app nodig, of een QR-code op papier. De organisator volgt hierin het actuele kabinetsbeleid voor culturele instellingen. Hierdoor kan het publiek weer naast elkaar zitten. Het Coronatoegangsbewijs is te verkrijgen door een vaccinatiebewijs, een negatieve coronatest of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app.

Liever een papieren QR-code uitprinten? Ga dan naar www.coronacheck.nl/print en volg de stappen. Bij de ingang van de kerk wordt de QR-code uit de app of van het papier gescand.Voor de veiligheid vraagt de organisator bezoekers de regels in acht te nemen. Op de site van de Rijksoverheid kan iedereen terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van een test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Corona-toegangsbewijs te maken. Voor vragen over de CoronaCheck-app kunt u terecht op coronacheck.nl

Kaartverkoop
De kaartverkoop is deze keer aangepast. Via de bekende voorverkoopadressen of aan de zaal kunnen helaas geen kaarten gekocht worden. Er wordt nu gewerkt met een entreelijst.
– Wanneer iemand via onze website reserveert (www.culturelestichtingniedorp.nl) en betaalt komt zijn of haar naam automatisch op de lijst.
– Wie liever iemand persoonlijk spreekt kan bellen met Liesbeth van der Nagel via 0224 54 21 19. Zij noteert dan de naam en na ontvangst van de bankbetaling komt dan de naam op de entreelijst.
Op deze manier hoopt Culturele Stichting Niedorp bezoekers een fijn, maar veilig ‘avondje uit’ te kunnen bieden.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegangsprijs is € 13,-. Parkeren is gratis en de kerk is verwarmd.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button