Den Helder

Project uitbreiding riolering Torplaan Den Helder

Den Helder – Binnenkort starten er werkzaamheden aan de riolering aan de Torplaan in Den Helder. In dit bericht is te lezen wat precies de plannen zijn.

De gemeente Den Helder heeft begin dit jaar diverse meldingen ontvangen over (grond)wateroverlast in de Torplaan. Zij hopen dit probleem op te lossen door het aanleggen van een drainageriool. Dit riool voert overmatig grondwater af waardoor de overlast afneemt. Ook worden er huisaansluitingen aangelegd waarbij bewoners de mogelijkheid wordt geboden om hun regenpijp hierop aan te sluiten. Dit voorkomt grote hoeveelheden water in een tuin of op straat. Aannemer Winder neemt dit dan direct mee tijdens de aanleg van het riool. Willen bewoners nog extra waterafvoeren in hun tuin aansluiten, dan kan dat ook gelijk door aannemer Winder aangelegd worden, maar dat komt wel voor eigen rekening.

Planning
Inmiddels is de aannemer J. Winder begonnen met de voorbereidingen. Eind oktober start de uitvoering. Vlak voor de startdatum krijgen bewoners nog bericht van de aannemer.
De werkzaamheden in de straat vinden plaats op de openbare weg. Daarom is het nodig de straat af te sluiten voor auto’s. De woningen blijven voor voetgangers wel goed bereikbaar. De gemeente vraagt bewoners hun auto tijdens de werkzaamheden elders te parkeren. Van de aannemer horen zij nog wat precies de werktijden zijn.

Meer informatie
Nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ra.de.wit@denhelder.nl of stuur een email via www.denhelder.nl/e-mail.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (20). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button