Hollands KroonVideo

‘Samen is niet alleen’ Feestelijke opening thuishuis in Winkel (video)

Winkel – Een feestelijk opening voor het eerste Thuishuis in de gemeente Hollands Kroon en zelfs van Noord Holland. Zes alleenstaande ouderen wonen hier gezamelijk en toch zelfstandig in het Thuishuis. Het is een unieke woonplek in Winkel.

Met het Thuishuis willen de gemeente Hollands Kroon en woningcorporatie Wooncompagnie het verschil maken in het voorkomen van eenzaamheid bij ouderen. Er is onder andere een mogelijkheid om gezamelijk te koken en te eten, maar je kunt je ook gemakkelijk terugtrekken op je eigen plekje. De bewoners kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop. Initiatiefnemer voor het Thuishuis Winkel is woningcorporatie Wooncompagnie. Het Thuishuis maakt deel uit van het Winkelmadepark in Winkel (gemeente Hollands Kroon).

Het Thuishuisproject wordt gerund door de Stichting Thuishuis Winkel en bestaat uit een (vrijwillig) bestuur, geschoolde vrijwilligers, en een vrijwilligerscoördinator. Het Thuishuisproject bestaat uit twee delen: het Thuishuis, een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen die niet alleen willen wonen en/of (dreigen te) vereenzamen. Daarnaast zijn de vrijwilligers ook actief in Winkel (Holands Kroon) voor dezelfde doelgroep, in de vorm van het Thuisbezoek.

Voorzitter stichting Thuishuis Winkel Jeanette de Boer zegt, ‘gewoon samen, dat is de achtergrond van het thuishuis project’.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button