Den Helder

Specsavers Den Helder zet zich in tegen eenzaamheid

Adverentie

Den Helder – Specsavers Den Helder zet zich in de Week tegen Eenzaamheid, van 30 september tot en met 7 oktober, op verschillende manieren in om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Zo zal de Luisterlijn het winkelpersoneel tools geven om op een laagdrempelige manier het gesprek aan te gaan bij mogelijke signalen van eenzaamheid. Daarnaast organiseert Specsavers op 6 oktober samen met partner Leger des Heils in Almere een concert door pianist Wibi Soerjadi, dat vanaf 19.00 uur te zien zal zijn op een livestream-video in de Leger des Heils buurthuiskamer Bij Bosshardt Den Helder.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, maar ook daarna, zet Specsavers zich in om aandacht te vragen voor het groeiende probleem rondom eenzaamheid. Zo krijgt het winkelpersoneel een korte training van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Daarbij krijgen medewerkers tips over hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met klanten over dit thema en hoe ze hen handvatten kunnen bieden voor mogelijke hulp.

“Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg. In de gesprekken met onze opticien of audicien kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen,” aldus Joost Hulst van Specsavers Den Helder.

Concert Wibi Soerjadi
Daarnaast organiseert Specsavers tijdens de Week tegen Eenzaamheid een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere Specsavers-winkel een buurthuiskamer van het Leger des Heils, een plek waar buurtgenoten op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar. In Nederland zijn inmiddels honderd buurthuiskamers, zo ook één in Den Helder..

Ook bij het Leger des Heils weten ze als geen ander wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. Omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren zij een liveconcert door pianist Wibi Soerjadi op 6 oktober in Almere. Het concert zal gelivestreamed worden en ook te zien zijn op de schermen in de Leger des Heils buurthuiskamer Bij Bosshardt Den Helder. Het concert start om 19.00 uur. Voor meer informatie over het programma kan contact worden opgenomen met de buurthuiskamer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button