Hollands Kroon

Aanpassing bushaltes voor makkelijker in- en uitstappen

Adverentie

Hollands Kroon – Veel bussen in het openbaar vervoer zijn al goed toegankelijk voor mindervaliden, ouderen en slechtzienden. Om het in- en uitstappen voor deze reizigers ook in Hollands Kroon makkelijker te maken, wordt een groot aantal bushaltes in de gemeente aangepast. De provincie Noord-Holland heeft subsidie aan de gemeente Hollands Kroon gegeven om de aanpassingen mogelijk te maken.

De gemeente gaat een groot aantal bushaltes in de kernen en in de buitengebieden aanpassen. Dit om het in- en uitstappen voor minder validen, ouderen en slechtzienden makkelijker te maken. Het gaat om de meest gebruikte bushaltes. Er worden onder meer zwart/wit blokmarkering en blindengeleidentegels aangebracht. Ook worden hoogteverschillen verwijderd zodat haltes en de bussen goed te bereiken zijn.

Deze maand wordt gestart met deze aanpassingen en voor het einde van het jaar zijn de werkzaamheden klaar. Inwoners die in de buurt van de bushaltes wonen worden hierover geïnformeerd per brief.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button