Den Helder

Dagbehandelcentrum Den Helder geopend

Adverentie

Den Helder – Noordwest Ziekenhuisgroep heeft maandag de eerste patiënten verwelkomd in hun gloednieuwe dagbehandelcentrum in Den Helder. In het dagbehandelcentrum zijn meerdere disciplines ondergebracht: de ‘oude’ dagbehandeling, scopieafdeling (MDL en longgeneeskunde), chirurgie, urologie, oogheelkunde, pijncentrum en dermatologie.

In het dagbehandelcentrum bevinden zich vier behandelkamers: twee scopiekamers, één operatiekamer die onder andere gebruikt wordt door oogheelkunde (cataractstraat) en één behandelkamer die voorzien is van lood in de muren. Deze ruimte wordt gebruikt bij behandelingen met straling. Op het verpleegdeel van het dagbehandelcentrum zijn twee vierpersoonskamers, drie eenpersoonskamer en een ruimte met vijf stoelen. Deze ruimten worden gebruikt voor diverse behandelingen, functietesten en voorbereidingen voor behandelingen en OK. Er is ook een zespersoons uitslaapkamer voor scopiepatiënten. Het dagbehandelcentrum bevindt zich op de tweede etage, afdeling F2 en D2.

De patiënt komt voor dagbehandeling binnen op één plek (er is één balie) en wordt dan door een van de disciplines behandeld. De werkprocessen in het dagbehandelcentrum zijn uniform en op elkaar afgestemd, waarbij er flexibel en efficiënt gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimtes en middelen. Door nog meer samen te werken, blijft de betaalbaar en kan de continuïteit van zorgprocessen gewaarborgd worden.

Opening
“Het dagbehandelcentrum is opnieuw een mooi voorbeeld hoe wij hier in Den Helder de zorg niet alleen toekomstbestendig maar ook heel efficiënt inrichten”, vertelt ziekenhuisbestuurder Jurgen Sernee tijdens de opening. “Alle werkprocessen zijn in de afgelopen periode op elkaar afgestemd en dat was een behoorlijke klus. Mijn complimenten voor alle medewerkers die zich hier hard voor hebben gemaakt. De inrichting van het dagbehandelcentrum geeft net als het spoedplein alvast een inkijkje hoe onze ziekenhuislocatie in Den Helder er straks uit gaat zien. Een ziekenhuis waar iedereen trots op mag zijn.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button