Jeugd

Nieuw schoolplein voor IKC de Optimist

Advertentie:
Jezelf lanceren uit de nieuwe schommel (DHfoto)

Den Helder – Al tien jaar werd er over gepraat, maar maandagmiddag was dan de opening van het nieuwe schoolplein voor IKC de Optimist in Den Helder. Julian en Jace mochten de openingshandeling verrichten, ze kregen beiden een schaar en mochten het lintje voor het hek van het nieuwe schoolplein doorknippen. Maar oh jee, de schaar van Jace was een beetje bot. Gelukkig was daar juf José Vos om een handje te helpen! Na de openingshandeling ging het hek open en stormden de leerlingen hun nieuwe schoolplein op. Gelijk werd overal gespeeld en de grote schommel? Die werd gebruikt om elkaar te lanceren!

De leerlingen uit groep zeven en acht hebben nog een dagje meegewerkt met de aanleg van het plein toen de rest van de leerlingen op schoolreisje was. Ze hielpen met het leegmaken van het ‘oude’ plein en liepen dus met zware tegels te zeulen, maar dat vonden ze eigenlijk best leuk. Voordat het plein geopend werd was er in alle groepen taart en groen limonade om dit groene schoolplein te vieren.

Proosten op het nieuwe schoolplein (DHfoto)

Sharlenne en Janine brachten ook hun ideeën in toen er gevraagd werd hoe het nieuwe schoolplein er uit moest komen te zien. Zij wilden heel graag een glijbaan, een grote schommel en een boog met planten. Al deze ideeën zijn verwerkt in de nu geopende speelplaats. Ze vinden het plein heel mooi geworden het is alleen nog een paar weken wachten op het groen dat nog gepland gaat worden, de nieuwe bomen zijn al wel geplant tussen de nieuwe toestellen.

Toen José Vos twee jaar geleden op de Optimist kwam werd er dus al lang gesproken over een nieuw schoolplein. Het eerste jaar stond in het teken van aanpassingen in de leermethodes en het team. Daarna was er wat ruimte om te gaan denken over het nieuwe schoolplein. Dat ging snel, binnen een jaar werden plannen gemaakt en met allerlei acties en potjes de financiering rondgemaakt.

Vier maquettes werden gemaakt, twee door het onderwijsteam en twee door leerlingen, allemaal met de ideeën van de kinderen hierin verwerkt. Toen ook het bedrijf dat het schoolplein ging aanleggen eerder kon komen als de geplande novembermaand, kon het het schoolplein nu dus al geopend worden.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button