Den HelderSport

Succes voor Manyang Den Helder op NK pencak silat

Adverentie

Diemen/Den Helder – Het pencak silat trainingsseizoen is goed van start gegaan voor Manyang Den Helder. Leden van de Helderse club hebben zaterdag 30 september één keer goud en drie keer zilver behaald tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen in Diemen. Pencak Silat is een verdedigingskunst en vechtsport.

De tienjarige Thanida Colli deed mee in de categorie Tunggal. Dit is de internationale officiële solo-wedstrijdcategorie waarin een vast aantal vechttechnieken worden getoond. Het optreden van Colli was goed voor een gouden medaille. Ze heeft haar ogen gericht op de Olympische Spelen, waar de sport pencak silat in de toekomst aan hoopt deel te nemen. Met tweemaal goud in 2022 en nu al driemaal goud in 2023 is Colli aardig op weg.

De drie zilveren medailles werden behaald in de categorie Tanding. Bij dit onderdeel strijden twee spelers tegen elkaar in partijen van twee keer twee minuten voor jeugd en junioren en drie keer twee minuten voor volwassenen. De zevenjarige Chonnawi Colli speelde voor het eerst mee en ging naar huis met zilver. De dertienjarige en tweevoudig Nederlands kampioene Hazell in ’t Veld speelde een pittige partij in de finale en verloor nipt van België.

Wallé
Taleeq Wallé speelde bij de volwassenen in een poule van vijf personen. Na zijn eerste twee partijen te hebben gewonnen, verloor hij de finalepartij tegen een tegenstander uit Suriname en behaalde daarmee de tweede plaats. Een resultaat om trots op te zijn.

Het open karakter van dit Nederlands kampioenschap zorgde ervoor dat ook deelnemers uit België, Verenigd Koninkrijk en zelfs Indonesië en Suriname aanwezig waren.

Pencak Silat
Pencak silat is dé verdedigingskunst en vechtsport van Indonesië en kent honderden verschillende stijlen. De Manyang is daar één van. Manyang staat voor wesp en komt uit Sumberpucung op Oost-Java. Guru (leraar) C.D. Kessing bracht de Manyang-stijl naar Nederland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button