Den HelderSport

Zwemmers MSV Zeemacht starten uitstekend

Adverentie

Den Helder – De zwemmers van MSV Zeemacht hebben zondag 1 oktober hun eerste competitiewedstrijd gezwommen in Aquacentrum Den Helder. Zij namen het op tegen WZ&PC (Purmerend; vorig jaar gedegradeerd uit de Eerste Divisie), OEZA (Heemskerk) en EdVo (Volendam). In een bomvol wedstrijdbad werd er voor bijna honderd toeschouwers een felle strijd geleverd om de punten.

De thuisploeg had meteen een fantastische start met de junioren estafettes waarbij de 4×200 meter vrije slag meisjes met Romée Smit, Chaya Bremer, Hiba Essataa en Nikki Hofland meteen ruim een minuut voorsprong namen op de concurrentie. Deze voorsprong werd verder uitgebreid op de 400 meter vrije slag senioren door Amber van der Kruk die de concurrentie ruim versloeg en een officieus paralympisch wereldrecord zwom. Ook de jeugd 1&2 zwemmers deden een flinke duit in de zak met winst voor Mike Kloth op de 200 meter vrije slag en de gemengde 4×100 meter wisselslag estafette met Femke Paus, Mike Kloth, Christoph Smit en Emma Marsman.

Ook bij de meisjes junioren was er winst voor Nikki Hofland op de 400 meter vrije slag en bij de junioren 2 wonnen zowel Romée Smit als Giovanni Wolfgang de 200 meter wisselslag. Voor de nog jonge heren junioren 3&4 ploeg en de heren senioren was het vooral zaak de schade te beperken en met uitstekende tijden van Jelte Boonstra en Emil Fuchs op de 400 meter vrije slag en Mees Minneboo op de 100 meter wisselslag slaagde ze daar ruim in. Halverwege de wedstrijd lag MSV Zeemacht dan ook ruim op kop.

Terreinwinst
In het tweede gedeelte met de kortere zwemnummers won Zeemacht ook nog terrein en konden er weer een aantal overwinningen worden genoteerd: op de 200 meter rugslag voor Amber van der Kruk en op de 100 meter rugslag voor Nikki Hofland, Romée Smit en Christoph Smit. In de afsluitende estafettes eindigden de dames senioren op een mooie tweede plek op de 4×100 meter wisselslag. Uiteindelijk won Zeemacht het Helderse eerste deel met ruim vier minuten voorsprong op WZ&PC en staan ze onverwacht op de eerste plaats van de A-klasse van de Regio Midwest.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button