Jeugd

Opening jongerencentrum HangOut drukker dan verwacht

Advertentie:

Jongerencentrum HangOut opende in de avond van 1 november de deuren op een feestelijke manier. DJ Bouncing Ball verzorgde de muziek, terwijl jongeren de nieuwe huiskamer in ’t Wijkhuis Den Helder voor het eerst konden bewonderen.

Een aantal vrijwilligers heeft HangOut opgezet, samen met Jongerenwerk Den Helder. Zij merkten dat in de wijk Nieuw Den Helder veel jongeren zowel overdag als ’s avonds op straat rondhangen. Om te voorkomen dat deze jongeren op het verkeerde pad raken, bieden zij hen op deze manier een veilige en gezellige plek om tijd door te brengen.

De vrijwilligers zijn wekenlang bezig geweest met de ruimte om te toveren tot woonkamer voor jongeren. Van de inrichting tot een zelfgemaakte houten bar op wieltjes. Gelukkig niet voor niks, het was tijdens de opening drukker dan verwacht. Dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Openingstijden
Het jongerencentrum is op de maandag- en donderdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Op de maandag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. 

De ruimte beschikt over de Playstation 4 en een computer met veel verschillende spellen, een dartbord, tafelvoetbal en (bord)spellen. Het is voor de jongeren natuurlijk ook gewoon mogelijk om tv te kijken, muziek te luisteren en te internetten op het WIFI netwerk van HangOut.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button