Den HelderUitgaan

Sixties feest in Dorpshuis Huisduinen

Advertentie:

Huisduinen – Het Dorpshuis van Huisduinen vormt zondag 22 oktober het decor van het jaarlijkse 60’s feest. Onder het motto van ‘I love the sixties’ zullen verschillende lokale bands hun opwachting maken.

Peter Sinke, één van de oudste actieve rockers van Den Helder, heeft deze traditie jaren geleden in het leven geroepen in Duinoord. Later waren er edities in Studio 62 op Willemsoord en Galerie Windkracht 13. De formule is nog steeds eenvoudig: Helderse bands spelen gratis en het publiek heeft gratis toegang.

Vele oude rockers hebben al definitief afscheid genomen, maar er zijn er nog een paar die gewoon doorgaan. Zij worden weer gesteund door iets minder oude rockers, die het vaandel hebben overgenomen. Aan het  tweede 60’ties feest in het Dorpshuis doen de volgende acts mee: After Midlife, De Bende, KlittUband en High Pressure.

Bands
After Midlife is een indo-rockband, waarvan er in het begin van de jaren zestig zoveel waren in Nieuwediep. Uiteraard speelt de gitaar een prominente rol bij de band. After Midlife wordt gevormd door Rob Picauli, Rob Parisius, Roland Flissinger, Bram Siahiaja en Jeanet. De Bende speelt een mix van vintage r&b, blues en classic rock. Van Elvis tot Curtis Mayfield, van B.B. en Freddie King tot Peter Green. De Bendeleden zijn Peter ‘Blues Boy’ Eckhardt, Wolf Kammer, Fred Weerman en Gerard Hoekmeijer.

De KlittUband is een echte rockband, die het stevige werk niet schuwt. Hun repertoire gaat van The Doors naar The Rolling Stones. De klitcrew bestaat uit: Erwin Steenkist, Wiebo Bruinsma, Peter Koole, Gerard Hoekmeijer en Michel Blaauboer. High Pressure is een band ontstaan bij de marine brandweer – lekker oefenen in de baas z’n wachttijd. Zo hielden zij de druk erop en leerden zo een lekkere pot muziek maken. High Pressure speelt een fijne mix van popsongs uit de sixties met speciale aandacht voor The Small Faces. Het brandweerkorps bestaat uit: Leo Ellen, Joop Sijberden, Kees Kalsbeek, Chef Verhoogt, André van Groesen en René Rietveld.

Aanvang
Het feest begint om 14:00 uur (het Dorpshuis is open vanaf 13:30) en wordt rond de klok van 18:00 uur beëindigd. De toegang is gratis. Het dorpshuis is gevestigd aan Badhuisstraat 25 in Huisduinen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. de bands die er komen hebben in feite niks met de sixtees te maken,ik bezoek regelmatig dit soort feesten maar wordt heel andere muziek gespeeld,en staat soms een dj heel andere muziek te draaien,beetje jammer

Wellicht ook interessant

Back to top button