Hollands KroonPolitiek

Bedrijventerrein Robbenplaat bijna uitverkocht (video)

Wieringerwerf – De gemeente Hollands Kroon heeft de grootste kavel van het bedrijventerrein Robbenplaat, bij Wieringerwerf, verkocht. Daarmee zijn de meeste kavels van het terrein verkocht aan ondernemers. Dat heeft wel even geduurd, de verkoop wilde jarenlang niet vlotten.

De kavel komt in handen van een online warenhuis uit Schagen. Op het terrein moet een distributiecentrum en kantoor komen. Eigenaar Daniël Rustenburg geeft aan dat zijn bedrijf ‘WAYS’ van plan is om er een “duurzame en energieneutrale” locatie van te maken.

Wethouder Theo Groot is blij met de verkoop. De gemeente lanceerde een promotiecampagne en dat wierp haar vruchten af: de gemeente kon de kavels jarenlang niet slijten, maar in het afgelopen jaar is het snel gegaan. “Het heeft toch lang geduurd voordat de Robbenplaat aardig verkocht werd en met deze kavel komen we in de buurt van uitverkocht”, vertelt de wethouder.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Dat het niet wilde vlotten met de verkoop op Robbenplaat is een bewuste keuze van de gemeente geweest. Aangezien ze verkoop van de gronden in handen hebben gelegd van Jack Kranenburg die ook verantwoordelijk is voor de gronden op Agriport. En de keuze is gemaakt om Agriport voorrang te geven boven Robbenplaat.

Back to top button
%d bloggers liken dit: