Sport

Betsema tweede in de Koppenbergcross

Melden – De Texelse Denise Betsema is maandag als tweede geëindigd bij de Koppenbergcross. Dat het zwaar zou worden bij de modderige Koppenbergcross bij het Belgische dorp Melden, stond vooraf vast. Bij de finish waren de tijdsverschillen heel groot.

Vanaf de start maandagmiddag kon een tiental dames in de eerste ronde nog aardig meekomen. Denise Betsema nam al gauw de leiding. Het werd vervolgens een afvalrace waarbij een tweetal de leiding nam. De Amerikaanse Clara Honinger nam de leiding samen met Denise Betsema. Al gauw werd duidelijk dat Denise op het steile kasseiengedeelte naar de finish de minste van de twee koplopers was. Ze trachtte dit goed te maken in het veld.

Op de finish moest ze uiteindelijk elf tellen toegeven op de Amerikaanse winnares. De Hongaarse Kata Blanka Vas kwam op het laagste treetje van het podium op 34 seconden. De rest van de renners in de top tien hadden achterstanden op de finish van 1:41 tot 4:53 minuten.

Klassement
In het XO2 Badkamer trofeeklassement hebben de eerste drie een comfortabele voorsprong na deze eerste wedstrijd. In dit klassement worden de gemaakte eindtijden bij elkaar opgeteld en zijn de tijdsverschillen over het algemeen minder groot dan in de zware Koppenbergcross.

De volgende wedstrijd is zaterdag het Europees kampioenschap op de Col du VAM nabij het Drentse dorp Wijster. Van alle mogelijke Europese starters die maandag aan de start waren, toonde Denise zich de sterkste op het klimgedeelte en dat is wel van belang op de col du VAM.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button