Den Helder

Energieregelingen voor inwoners gemeente Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Ruim drieduizend inwoners van Den Helder hebben een energiebon ontvangen, maar nu is het beschikbare budget van het Rijk op. Dit heeft velen teleurgesteld en dat vindt ook de gemeente jammer. De gemeente had graag alle inwoners die dat wilden een energiebon verstrekt. Gelukkig is er nog een aantal andere regelingen waar huiseigenaren gebruik van kunnen maken.

Zo is er de subsidie voor energiebesparende maatregelen zie de website. En de woonlening voor duurzame maatregelen zoals isolatie, dubbel glas of de aankoop van een warmtepomp zie de website. Wanneer een woningeigenaar duurzaam wil gaan bouwen of verbouwen, komen zij in aanmerking voor een korting op de bouwleges. Inwoners die duurzamer willen wonen, kunnen voor gratis advies terecht bij Duurzaam Bouwloket zie de website.

Inkoopactie isolatie
Eind november volgt nog een collectieve inkoopactie isolatie. Eerder zijn er succesvolle collectieve inkoopacties geweest rondom zonnepanelen. Nu organiseert de gemeente dit voor isolatiemaatregelen. In 2022 stelt het Rijk waarschijnlijk ook weer subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van huizen. Hoe die regelingen eruit komen te zien is nog niet bekend. Zodra hier meer over bekend is, zal de gemeente de inwoners hierover informeren. Dat wordt dan gedaan onder andere via het Stadsnieuws en via de sociale media.

Actuele informatie over alle duurzaamheidssubsidies en stimuleringsmaatregelen is te vinden op de gemeentelijke duurzaamheidspagina www.denhelder.nl/duurzaam. Wethouder Remco Duijnker: “De succesvolle energiebon-actie laat zien dat veel mensen bezig zijn met het verduurzamen van hun huis. Daar is de gemeente blij mee en daarom blijven we onze burgers ondersteunen met een pakket praktische subsidieregelingen dat nog steeds beschikbaar is. Hopelijk draagt het Rijk daar vanaf volgend jaar weer zijn steentje aan bij.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. al die leningen aanprijzen maken de bon-flop echt niet goed hoor, flut reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button