Sport

JVC-kantine wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

Julianadorp – In en rondom de kantine van JVC kunnen 55-plussers vanaf donderdag 18 november wekelijks meedoen aan activiteiten binnen De Derde Helft. De ouderencommissie van de voetbalvereniging zorgt voor tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten. Zij werkt daarin samen met andere sportverenigingen en partners als MEE & de Wering en Team Sportservice.

JVC stelt de deuren aan de Wethouder de Boerstraat 4 elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur open. Er wordt rekening gehouden met de dan geldende richtlijnen van het RIVM. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is bedoeld voor mensen die actief in het leven staan. Lydia van Noord van Team Sportservice licht toe: “De sportkantine als ontmoetingsplaats, dat is het idee erachter. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.”

Voor de kick-off van 18 november is iedereen uit de regio van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met de activiteiten. De organisatie daarvan is in handen van de vrijwillige ouderencommissie. “Dan kun je denken aan bord- en kaartspelen, wandelen, Walking Football, handbal, yoga, tafeltennis of creatieve workshops”, somt de buurtsportcoach verenigingen op. Bij de start op 18 november kunnen ouderen sjoelen, jeu de boules spelen, meedoen met buitengymnastiek en een kop koffie of thee drinken. Deze ochtend, inclusief koffie, thee en wat lekkers, is gratis.

Voor wie is De Derde Helft?
“Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine. Daar kunnen niet alleen leden aan meedoen, ook iemand die geen lid is, is welkom op deze dagen.” Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. “Zo snijdt het mes aan twee kanten. Zowel de vereniging als de ouderen hebben zo profijt van De Derde Helft”, schetst Van Noord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button