Cultuur/Natuur

Presentatie van het boek Zilte groente

Den Burg – In de bibliotheek aan de Drijverstraat 7 in Den Burg (Texel) wordt het boek “Zilt” gepresenteerd door de schrijfsters Annette van Ruitenburg, Sabien Bosman en Ellen van Straten. Op woensdagavond 10 november vanaf 19:30 uur vertellen ze over zilte groenten in het wild, hoe zelf zilte groenten te kweken en teelt, en – niet geheel onbelangrijk – laten zij de aanwezigen zien en ervaren wat er allemaal mee te maken is en hoe zilte groente smaakt.

Zeekraal, lamsoor, oesterblad, zeewier zijn voorbeelden van zilte groenten. Ze groeien onder meer langs de Nederlandse en Belgische kust, maar het is niet nodig aan de kust te wonen om zelf zilte groenten te telen en te eten. Zilte groenten kan namelijk overal groeien. In de tuin, op het balkon in bakken of bloempotten, in de kas, in de woonkamer of op het aanrecht. En ze zijn ook nog eens rijk aan mineralen, vitaminen en vaak ook aan voedingsvezels.

Aanmelden
De toegang is gratis. Wel vooraf aanmelden de website in verband met het beperkte aantal plaatsen. Tijdens de avond zijn het boek en zadenpakketten te koop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button