Hollands Kroon

Voorlichtingsbijeenkomst over drugsproductie in buitengebied

Advertentie:

Hollands Kroon – Veilig wonen en werken willen we allemaal. In het gehele land is echter sprake van toenemende criminaliteit in de buitengebieden. Ook in Noord-Holland. Daarom zijn verschillende gemeenten, in samenwerking met onder meer het LTO en het CCV, gestart met het programma “Veilig Buitengebied”. Zo willen ze gezamenlijk criminaliteit aanpakken en een veilige leef- en werkomgeving creëren voor iedereen.

Een voorbeeld van criminaliteit in buitengebieden is de verhuur van grote, leegstaande en afgelegen schuren aan criminelen. Al dan niet onder valse voorwendselen. In de schuur wordt vervolgens hennep geteeld of synthetische drugs geproduceerd. Recente voorbeelden hiervan zijn drugslabs in Anna Paulowna en Wervershoof en de sluiting van een aantal drugspanden, waaronder een in Hippolytushoef. Verhuurders lopen flinke risico’s door het oneigenlijk gebruik van hun panden. Denk aan brandgevaar,(dreiging met) geweld, illegaal aftappen van elektriciteit en schade aan de panden.

Voorlichtingsbijeenkomst
Een onderdeel van het programma “Veilig Buitengebied” is een voorlichtingsbijeenkomst over drugsproductie in het buitengebied. Bezoekers leren tijdens deze avond de signalen herkennen en krijgen uitgebreide informatie over dit onderwerp van het LTO, Meld Misdaad Anoniem en het CCV. Bovendien zijn ook wijkagenten, Vrouw&Bedrijf (LTO) en een agrarische coach aanwezig. De bijeenkomst is kosteloos bij te wonen, na inschrijving via nhdrugsalert.nl/events/.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 november 2021 van 20.00-21.30 uur in dorpshuis De Oude School, Populierenlaan 23a, 1766 JD Wieringerwaard.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button