Den HelderHollands KroonSport

Zwembranche roept op om geen QR-codes te controleren

Zwembaden in de Noordkop wachten overheidsadvies af

Advertentie:

Noordkop – De persconferentie van dinsdag 2 november is een spannend moment voor de zwembaden in Nederland. Uit gelekte maatregelen bleek namelijk dat onder meer zwembaden en sportscholen moeten gaan controleren op de QR-codes in de CoronaCheck app.

Brancheorganisaties (MKB-brancheorganisaties, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid, Eerste Nederlandse Vak Opleiding Zwemonderwijzers en ZwemOnderwijs Nederland) stuurden een brandbrief naar de Tweede Kamer met daarin niet mis te verstane bewoordingen: “We zijn niet bereid mee te werken met de QR-code omdat dit niet haalbaar is door de grote personeelstekorten en de stroom aan opzeggingen die zal volgen”, laat de branche weten in een persbericht. Daarmee ontkent de zwembranche de noodzaak van maatregelen niet en stelt voor de oude maatregelen voor zwembaden te hanteren: “De branche is wel bereid tot herinvoer van de inpandige 1,5 meter, mondkapjesplicht en het één begeleider beleid”.

Zwembaden in de Noordkop houden in afwachting van de persconferentie de kaarten nog op de borst, maar zijn minder uitgesproken dan de brancheorganisatie. Age de Jong, bedrijfsmanager van Aquacentrum Den Helder laat weten de persconferentie en protocollen van de overheid en brancheorganisatie af te wachten. “Ik moet het nog met het bestuur overleggen, maar het hangt vooral af van wat er vanavond gezegd wordt. Het ligt aan de precieze wettekst, die zullen we eerst bestuderen.”

De voorzitter van Stichting de Wirg uit Winkel, Arjan Koopman, geeft ook aan de persconferentie af te wachten. “In principe volgen we de regels van de overheid, maar als het heel erg gaat knellen met personele bezetting moeten we verder kijken.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button