Cultuur/NatuurDen Helder

Bijzondere film in Cinema Zevenskoop

Advertentie:

Den Helder – Bioscopen en filmhuizen maken tegenwoordig voor bijna alle filmvoorstellingen gebruik van een digitale projector. Vroeger was dat via een 35mm-projector. Ook in Den Helder was dat het geval en Cinema Zevenskoop beschikt nog steeds over zo’n projector, met liefde onderhouden door de vrijwilligers van het filmhuis. 13 november wordt hun harde werk beloond met het vertonen van een film middels de 35mm-film projector.

Tijdens de zondagmatinee draait de Helderse bioscoop een digitaal gerestaureerde versie van “Fietsen naar de maan”, over het leven in Amsterdam in de jaren ’60. Voorafgaand zijn een aantal polygoonjournaals uit de jaren ’60 en ’80 te zien vanaf de 35mm-projector. Mocht de vertoning aanslaan onder het publiek dan onderzoekt Zevenskoop de mogelijkheid om vaker films te vertonen op ‘ouderwetse’ wijze.

Kaartjes (€7,77 per persoon) zijn verkrijgabaar aan de kassa van Cinema Zevenskoop. De voorstelling is op 13 november en begint om 14:00.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button