Den HelderJeugd

Waterscouts roeiend het seizoen uit

Den Helder – Het vaarseizoen van de Helderse Waterscouts zit er weer op. Ieder jaar wordt het varend materiaal van Scouting Jutters Willemsoord uit het water gehaald en grondig onder handen genomen. Het zijn de scouts zelf die het werk verrichten: Krabben, schuren en schilderen. Eerst is er nog de Schippers Katerberespek race.

Traditie; dat is het inmiddels wel geworden. Op zaterdag 5 november wordt alweer de 39e editie van Schippers Katerberespek race gehouden. Groepen vanuit de regio doen mee aan deze 7 kilometer lange roeiwedstrijd van de Kooij richting het oude gemeentehuis aan de Kerkgracht. Naast Scouting Vita Nova, Scouting Aquarius, Scouting Anna Paulowna en de Zeekadetten is er ook een nieuwe speler in de poule; Scouting Minerva.

Als eerste gaan 3 wrikkers van start om 9:30u, gevolgd door 8 vletten in de 16- klasse om 10:00u en tot slot om 10:10u de laatste 2 vletten in de 16+ klasse. De prijsuitreiking zal rond de klok van 12 uur zijn met het welbekende berespek (ontbijtkoek) en warme chocolademelk, dat is na 7 kilometer roeien of wrikken dik verdiend.

Ook in de winter is er veel te doen
Omdat het in november vaak te koud is om het water op te gaan zijn de waterscouts dan wekelijks bij het clubhuis Scoutinguldemond te vinden. Naast de gebruikelijke uitdagende activiteiten wordt deze periode ook aangegrepen om het varend materiaal eens onder handen te nemen. De vloot van scouting Jutters Willemsoord bestaat uit 7 lelievletten, een sleper en een wachtschip, de MS Poseidon. De lelievletten en sleper worden door de waterscouts zelf onderhouden, onder begeleiding van vrijwilligers. Het wachtschip is in het voorjaar aan de beurt en gaat dan richting een scheepswerf.

Veiligheid is belangrijk bij Scouting en om deze te kunnen waarborgen, moet de vloot goed onderhouden worden. Door de scouts te betrekken bij het onderhoud leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen vloot. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de scouts. Bij Scouting Jutters Willemsoord kunnen kinderen en jongeren vanaf 4 jaar ravotten in de mooiste natuurgebieden en krijgen ze de kans om samen het water te ontdekken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Veilig spelen en varen staat daarom centraal binnen Scouting.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button