Politiek

Pastoor complimenteert Harmen Krul en Pieter Kos: “Samenwerking is het sleutelwoord”

Adverentie

Den Helder – Michel Pastoor heeft zijn waardering uitgesproken voor Harmen Krul en wethouder Pieter Kos. De fractievoorzitter van Fractie Pastoor nam tijdens de begrotingsbehandeling woensdagavond de tijd om deze twee individuen speciale aandacht te geven. Ten eerste Harmen Krul, omdat hij volgens Pastoor “de stem van onze regio vertolkt en openlijk vertaalt naar de hogere activiteiten”. Als Tweede Kamerlid vraagt Krul regelmatig nationale aandacht voor ontwikkelingen en onderwerpen die spelen in de Noordkop, bijvoorbeeld wat betreft de Lange Jaap en de Kooybrug. Pastoor ziet dit als een voorbeeld van kansrijke samenwerkingen, waar volgens hem een verbeterslag ligt voor de gemeente.

Ook wethouder Kos kreeg complimenten van Pastoor, vanwege de oprechte interesse en de bereidheid om samen te werken die hij toont. Pastoor licht dit naderhand toe: “Ondanks dat wij een oppositiepartij zijn, nodigt hij ons uit om over belangrijke onderwerpen te praten, over wat onze visie is. Waar we elkaar kunnen versterken of kunnen vinden, maar ook oprechte interesse als wij iets willen weten. Op persoonlijk vlak is hij ook empathisch, zonder waardeoordeel, iets wat samenwerking bevordert. Je kan het ook gewoon oneens zijn zonder elkaar te willen overtuigen. En dan nog, ook al ben je het niet eens, het uitzoeken omdat het belangrijk is.”

Waarom Pastoor de fijne samenwerkingsverbanden met Krul en Kos aanhaalde? Hij wil dat hier een voorbeeld aan genomen wordt door de rest van het college en de raad (met name de coalitie). “Samenwerking is het cruciale sleutelwoord”, zei de fractievoorzitter woensdag. “De verdeeldheid en besluiteloosheid zijn als scheuren in ons fundament. Laten we handelen vanuit een diepe wens om onze gemeente te verbeteren in plaats van te wantrouwen.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: