Den HelderUitgaan

Film Rottenberg eerst te zien in Den Helder

Advertentie:

Felix Rottenberg, inwoner op Huisduinen en fan van Den Helder, vertoont maandagavond 9 december in School 7 zijn nieuwe film: “Terug naar de Akbarstraat”. Deze Akbarstraat bevindt zich in een wijk achter de A10 in Amsterdam-West, in de zogenaamde Kolenkitbuurt. Destijds uitgeroepen tot de meest kwetsbare buurt van Nederland. Hij kon daar in 2000 maanden onderzoek doen alvorens te filmen. Dat leverde een driedelige veelgeprezen documentaire op.

Vorig jaar ging Rottenberg terug naar de Akbarstraat en maakte een nieuwe film met opmerkelijke waarnemingen. De wijk is grotendeels onherkenbaar door de stedelijke vernieuwing die er heeft plaatsgevonden. Woningen werden gesloopt en daarvoor in de plaats kwam nieuwbouw met koopwoningen en luxe huurwoningen. De film brengt in beeld wat er gebeurd is met de bewoners en het buurtgevoel. En hoe gaat het nu met de kinderen die in 2002 werden gefilmd?

De tweedelige documentaire wordt volgend jaar uitgezonden op NPO 2. De inwoners van Den Helder krijgen echter een unieke voorpremière in School 7. Na afloop van de film bevraagt Rottenberg wethouder Pieter Kos en Marlies Pfann van het Internationaal Vrouwencentrum over de parallellen met de Helderse situatie.

Filmpremière in School 7, Keizersgracht 94, maandag 9 december aanvang 19.00 uur, toegang gratis, graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button