Sport

Na ruim zes miljoen fietskilometers is het nu echt voorbij

Advertentie:

Nog een keer kwamen ze vrijdagavond samen, de leden van de Toerafdeling van HRTC DOK Den Helder. Zoals eerder gemeld houdt deze club per 1 januari 2020 op te bestaan. Traditiegetrouw werden vrijdag de kilometerkampioenen in het zonnetje gezet. Deze kampioenen zijn die personen die in het afgelopen seizoen de meeste kilometers hebben afgelegd.

Kampioen in 2019 is geworden Anne de Poel met 12.449 kilometer, tweede werd Wijnand van Leenen met 10.860 km en derde Cor Dekker met 9981 km. Bij de dames ging Bertha Visser met de eer strijken met 7635 km, tweede werd Annemiek Bakker met 5502 km.

Naast de kilometerkampioenen kent de toerclub ook de ‘wereldbollen’. Deze worden uitgereikt aan die personen die door de jaren heen een afstand afleggen gelijk aan de omtrek van de aarde (40.000 km). Dit werd voor de tweede keer gehaald door Gerrit de Bruin, 80.000 km en voor de derde keer door Wijnand van Leenen met 120.000 km.

Na 43 jaar, waarin door de leden in totaal ruim zes miljoen kilometer bij elkaar is gefietst, stopt deze mooie traditie. Natuurlijk wordt er wel doorgefietst.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button