Den HelderUitgaan

Opbouw ijsbaan Beatrixstraat van start

Advertentie:

Ze waren er maandagochtend vroeg bij, al om 06.00 uur stonden ze klaar, de vrijwilligers van de Stichting Promotie Helderse Binnenstad om te beginnen met de opbouw van de ijsbaan. De slangen werden uitgerold, de metingen verricht en het verkeer geregeld. Nieuw dit jaar? Echte toiletten in plaats van Dixis. Natuurlijk kan iedereen komen schaatsen, maar Team Sportservice Den Helder verzorgt ook weer voor de Helderse scholen menig gezellig schaatsuurtje. Vrijdag wordt de baan officieel geopend.

IJsmeester Martijn Ligteringen was er al vroeg bij om zijn slangen te leggen (DHfoto)

IJsmeester
IJsmeester is Martijn Ligteringen. “De slangen voor de koelvloeistof kunnen we nu goed leggen voordat met de opbouw wordt begonnen”, verklaarde hij de vroege start. De slangen zijn geen tuinslangen, maar dikke zwarte slangen die aangesloten worden op de vloer waar het ijs op gemaakt wordt. “Nu zijn ze nog zwart, maar als we gaan koelen zie je ze vanzelf wit worden van de ijsvorming.” Ligteringen is jaren ijsmeester geweest bij de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam, die kennis komt hier goed van pas.

was het voorgaande jaren nog behelpen met jerrycans en dixis, dit jaar zijn de faciliteiten aangesloten op water en het riool. Groot voordeel natuurlijk voor de horeca, maar ook voor de bezoekers, want er staat nu een heuse toiletwagen bij de baan.

Live radio vanaf de ijsbaan
De lokale omroep van Den Helder verzorgt zo’n twee weken lang live radio vanaf de ijsbaan. Bij toerbeurt zijn de programmamakers te vinden bij de baan. Even je verhaal doen of een plaatje aanvragen tijdens het schaatsen wordt nu wel heel gemakkelijk.

Beatrixstraat komende periode afgesloten voor heel veel schaatsplezier (DHfoto)

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button