Sport

Reserves van JuRo Unirek/VZV handhaven koppositie

Advertentie:

Het tweede damesteam van handbalvereniging VZV heeft een verdiende overwinning behaald op streekgenoot DSO.

VZV was erop gebrand de punten in het Zijveld te houden om hun kans op promotie naar de Eerste Divisie in stand te behouden. Lotte Houtenbos opende in de tweede minuut de score voor de thuisploeg en bleef tot halverwege de eerste helft op een kleine voorsprong staan. Lisanne Bakker verdedigde haar doel weer met verve en stopte meteen al een strafworp van de tegenpartij, na tien minuten weer een geweldige redding waaruit zij Demi Worst in een zuivere break wist te vinden 4-2.

Het Helderse DSO was naar het Zijveld gekomen om hun fraaie derde plaats op de ranglijst te behouden en zette het team van Ard de Ruiter onder druk. VZV zag hun voorsprong snel veranderen en het team van coach Mathieu Swikker zelfs na tien minuten een 8-9 voorsprong nemen. Slordig spel leverde VZV een twee minuten straf en een strafworp op en moest Eva van Stralen, die net de plaats onder de lat van Lisanne Bakker had overgenomen, na een knappe redding geblesseerd van het veld worden gedragen. De laatste tien minuten voor het rustsignaal van de scheidsrechters Bakker en Piek herpakte de thuisploeg zich en nam duidelijk afstand van de Helderse dames. Carmen van der Kroon zette VZV uit een strafworp weer naast DSO 9-9 en nam door een break op Tessa Fijnheer na een prima onderschepping van Albertine Abube een 10-9 voorsprong. VZV had de smaak nu te pakken en vergrootte de voorsprong door treffers van Britt Stammes, Renee Kolken en een benutte penalty van Carmen van der Kroon vijf minuten voor de thee tot 13-9. Lotte Houtenbos ronde een aanval in ondertal nog prima af, waarna Jet Jimmink de laatste treffer nog net voor de pauze voor haar rekening nam.

Ruststand 15-9.
De thuisploeg nam na rust meteen weer het initiatief en nam na vijf minuten een comfortabele 19-11 voorsprong. Hierna verloor VZV echter de concentratie, het spel werd slordig, waardoor DSO met succes de achtervolging inzette en na tien minuten spelen de achterstand zelfs tot 20-17 wist terug te brengen. Met twee gave treffers van Lotte Houtenbos en een goal van Carmen van der Kroon leek het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen te nemen met 23-18. DSO was niet van plan zich daarbij neer te leggen en vocht zich terug in de wedstrijd en het was aan een paar uitmuntende reddingen van goalie Lisanne Bakker te danken dat de thuisploeg halverwege de  tweede helft nog een voorsprong in handen had. Carmen van der Kroon uit een strafworp en Tessa Fijnheer zette VZV weer op het goede spoor, waarna Renee Kolken de 27-22 aantekende. Net als in de eerste helft nam het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen en verzilverde Carmen van der Kroon ook de laatste strafworp voor de thuisploeg, waardoor ze topscorer werd met zeven treffers.

VZV speelde een gewonnen wedstrijd, waar Lisanne Bakker nog enkele prima reddingen verrichtte en wist het  verschil nog tot tien treffers op te voeren. Albertine Abube, Romy Zengerink, Renee Kolken en Jet Jimmink scoorden in de slotfase nog een keer, terwijl Demy Worst en Lynn Klesser dat nog twee keer presteerden. Eindstand 37-27.

Het programma voor zaterdag 7 december: JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW. De aanvang van deze streekderby is 19.00 uur in sporthal het Zijveld. Om 20.45 uur gevolgd door de Reserves van JuRo Unirek/VZV tegen Navique/SVBO DS.1.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button