Jeugd

Sinterklaasfeest in Marsdiepstraat

Advertentie:

Winkelgebied Marsdiep organiseert op woensdag 4 december het grote Marsdiepstraat sinterklaasfeest, met een gratis programma van 14.00 tot 17.00 uur.

Er is een zwarte pietenoefenschool, de pieten verzorgen deze oefenschool voor de hulppietjes. Er wordt een parcours van dertig meter lang geplaatst bestaande uit een opblaasbare stormbaan van 10 bij 3,5 meter om net zo behendig als zwarte piet te worden, een vijf meter hoge vuurtoren waar bovenin de pakjes moeten worden gegooid, gekke fietsen, een hulppiet moet tenslotte alles kunnen, en een grote schoorsteen waar de pakjes in moeten worden afgeleverd.

Als de kinderen de baan netjes hebben doorlopen krijgen ze van zwarte piet een hulpzwartepietendiploma. Daarbij worden de wangetjes zwart gemaakt en mogen ze hun eigen pietenmuts knutselen. Natuurlijk is Sinterklaas er ook en een popcornpiet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button