Den Helder

Award voor Hortus Overzee Den Helder

Den Helder – Hortus Overzee in Den Helder kreeg dinsdag 1 december te horen dat ze de prestigieuze Japanese Foreign Minister’s Commendation award ontvangen. Hortus Overzee ontvangt deze eervolle aanbeveling voor de promotie van de Japanse cultuur in Nederland. Helaas kan de bijbehorende oorkonde nog niet worden overhandigd in verband met de huidige corona-situatie.

Sinds 2007 organiseert Hortus Overzee een Japandag waarbij allerlei vormen van de bijzondere Japanse cultuur worden getoond. De unieke Japanse tuin vormt daarbij een aansluitend decor. In de loop der jaren zijn zowel de Japanse tuin als de Japandag uitgegroeid tot een begrip voor iedereen die belangstelling heeft voor Japanse cultuur in al haar facetten, onder meer botanisch, culinair, artistiek en sportief.

Het jaar 2020 is voor Hortus Overzee een bijzonder jaar. Behalve de verkregen award heeft de Japanse tuin op vrijdag 9 oktober officieel de status van hortus verkregen, haar bijzondere plantencollectie behoort officieel tot de nationale plantencollectie. Op 20 oktober vierde de Japanse tuin in alle corona-stilte haar 20e verjaardag. Volgend jaar zal onder hopelijk gunstiger omstandigheden alsnog worden stilgestaan bij deze heuglijke mijlpalen.

Open voor publiek
Hortus Overzee gaat in principe per 1 april aanstaande weer open voor publiek. De eerstkomende Japandag staat gepland op zondag 4 juli 2021. Op de facebookpagina van de Japanse ambassade zijn enkele bijzondere, door ambassadeur Horinouchi ingesproken, filmpjes te zien over Hortus Overzee.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button